Skip to content
Een-sprong-in-het-diepe-wagen-in-een-krappe-arbeidsmarkt-

Waarom je het beste juist nu een sprong in het diepe kan wagen! 🤿

Zomervakantie: voor het gros van Nederland hét moment om de batterij eens flink op te laden. Mensen leven vaak massaal naar de zomervakantie toe. Tijd om uit te rusten, het strandlaken te spreiden en volledig te ontspannen. En juist wanneer je gaat ontspannen begint het in de bovenkamer te ratelen en borrelen. Zit ik wel op mijn plek? Zie ik het nog wel zitten om terug te keren naar mijn oude en misschien wel vertrouwde werkplek? Dat zijn vragen die veel werkende Nederlanders zich afvragen.

Nu is de zomervakantie helaas weer voorbij. Het strandlaken eenmaal weer gewassen in de kast en jij zit vol energie: dat is het moment om een sprong in het diepe te wagen. Ik vertel je graag waarom!

Opborrelende ambities

Geen druk, stress en verplichtingen, maar ruimte om na te denken. Dat zorgt vaak voor een fijne portie inspiratie op werkgebied. Welke skills wil jij verder ontwikkelen, welke vakgebieden vind je interessant en welke doelen heb je voor de komende jaren? Stap je de zomervakantie uit met hernieuwde ambities? Dan is dat een mooie aanleiding om op zoek te gaan naar een (beter) passende baan.

Je tunnelvisie is verdwenen

Naast inspiratie opdoen is de zomervakantie ook een moment om mentaal even los te weken van je huidige functie. Wanneer je midden in een situatie (in dit geval werk) zit is het vaak lastig hier van een afstandje naar te kijken en te voelen wat je er echt van vindt. Logisch ook, als je dagelijks met je werk bezig bent. Je wil jezelf dan niet demotiveren en kunt misschien nog wel veel meer redenen bedenken waarom je op je plek zou moeten blijven. Al is het alleen maar omdat aan het einde van de maand toch de rekeningen betaald moeten worden.

Aan het eind van de zomervakantie, opgeladen en wel, heb je vaak wél de mogelijkheid om met een helicopterview op jouw baan en carrière neer te kijken. Dit helpt je in het vinden van jouw nieuwe richting.

De banen liggen voor het oprapen

En als laatste heb je in deze tijd ook nog eens een luxepositie te pakken. Werkgevers schreeuwen om hulp en in bijna alle sectoren zijn er personeelstekorten. Omdat de keuze groter is kun je jouw nieuwe baan nog beter matchen met jouw doelen, talenten en wensen. Je kunt verder kijken dan alleen naar de taken en het salaris, en kunt gaan voor een bedrijf dat ook qua cultuur perfect bij jou past.

Dus: voor je weer gestart bent en je voor je het weet tot over je oren in het werk zit, is het zeker goed om eens goed naar jouw carrièretoekomst te kijken. Vraag jezelf eens eerlijk af: past mijn huidige baan nog goed bij mij? Concludeer je van niet? Dan is het voor jou misschien wel dé tijd om die sprong in het diepe te maken.

Back To Top